Red Purple Black

Nezaustavljivi Hirscher obranio titulu na Sljemenu, Filip Zubčić 15., Kostelić 18.

IspisE-mail

Treću slalomsku krunu na Sljemenu uzeo je Marcel Hirscher koji je u prvoj vožnji odradio većinu posla i u drugoj vožnji nije mogao izgubiti visoku prednost. Na kraju je slavio ispred Felixa Neureuthera...

Fantastični Marcel Hirscher još jednom pobjednički napušta Sljeme. Odnio je uvjerljivu pobjedu ispred Felixa Neureuthera i Sebastian-Fossa Solevaaga.
 
Hirscher je u prvoj vožnji stvorio visoku prednost nad ostatkom društva i to unatoč velikoj pogreški u prvom dijelu staze. Tih 77 stotinki prednosti nad drugoplasiranim bilo je sasvim dovoljno da mirno odradi posao u drugoj vožnji.
 
Niti ona nije bila tehnički savršena i imao je pogreška u finišu, međutim to nije utjecalo na njegovo vrijeme i na kraju je slavio s velikih 81 stotinkom prednosti ispred Neureuthera.
 
Neureuther se uspio probiti s četvrtog na drugo mjesto bolje odrađenom drugom vožnjom, a u tome mu je i pomoglo odustajanje Amerikanca Davida Chodounskog koji je bio treći te skromniji nastup Mattiasa Hargina koji je pao s drugog na četvrto mjesto.
 
Na pobjedničko postolje provukao se Norvežanin Sebastian-Foss Solevaag, a najbrže vrijeme druge vožnje ostvario je Francuz Victor Muffat-Jeandet koji je s 27. došao na 13. mjesto.
 
Zadovoljan može biti Filip Zubčić sa svojim najboljim slalomskim nastupom u životu te plasmanom na 15. mjesto. Ivica Kostelić upisao je svoj rezultat sezone plasmanom na 18. poziciju i Hrvatska je prvi puta imala dvojicu među 20 u slalomu.
 
Slalom, Sljeme:
1. Marcel Hirscher (Austrija) 1:55.96
2. Felix Neureuther (Njemačka) +0.81
3. Sebastian-Foss Solevaag (Norveška) +1.04
4. Mattias Hargin (Švedska) +1.39
5. Aleksander Horošilov (Rusija) +1.46
6. Axel Baeck (Švedska) +1.59
7. Stefano Gross (Italija) +1.67
8. Fritz Dopfer (Njemačka) +1.68
9. Jean-Baptiste Grange (Francuska) +2.01
10. Daniel Yule (Švicarska) +2.24
...
15. Filip Zubčić (Hrvatska) +3.10
...
18. Ivica Kostelić (Hrvatska) +4.15
 

KOMENTARI

Prijatelji