Red Purple Black

Hrvatski reprezentativci odradili pripreme za sezonu

IspisE-mail

altIVICA I ANA GLAVNE UZDANICE
Kako je do prve ovosezonske skijaške utrke u austrijskom Soldenu ostalo još svega petnaestak dana napraviti ćemo presjek priprema hrvatske reprezentacije za predstojeću sezonu u kojoj od naših reprezentativaca možemo očekivati ponavljanje lanjskih uspjeha, a neki možda naprave i korak više i pridruže se Ivici Kosteliću na samom vrhu svjetskog skijanja.

Prvo treba istaknuti bitne promjene u sastavima hrvatske muške i ženske reprezentacije koje su uvjetovane recesijom i lošim rezultatima nekih članova reprezentacije. Najveća je vijest okončanje karijere Nike Fleiss, što je rezultat nezadovoljstva ljudi iz skijaškog saveza njenim prošlogodišnjim rezultatima te su je odlučili brisati s popisa reprezentativaca za ovu godinu. Osim nje ove godine su s popisa reprezentativaca brisani i Ivan Ratkić, Danko Marinelli, Matea Ferk i Sofija Novoselić.

alt

Hrvatsku će tako predstavljati već dokazani Ivica Kostelić, Ana Jelušić, Natko Zrnčić-Dim,Tin Široki i Dalibor Šamšal, kao i za mnoge nova imena: Tea Palić, Filip Zubčić, Dalibor Brigović i Tamara Zubčić.

Pripreme su kao i obično tekle većim dijelom ljeta, a početkom srpnja reprezentativci su se uputili na kratki jednotjedni blok treninga i testiranja skijaške opreme u švicarski Zermatt.
Drugi dio srpnja je odrađen u tonu kondicijskuih priprema, a reprezentativci su se individualno pripremali. Ivica je taj dio treninga tradicionalno odradio na Mljetu gdje se, kako on kaže, najbolje osjeća.
Sredinom kolovoza Ana Jelušić, Natko Zrnčić-Dim i Tin Široki otišli su put Argentine gdje su odradili jednomjesečni blok priprema dok je ostatak reprezentacije nastavio sa snježnim pripremama na Zermattu.
Nakon tog posljednjeg bloka grupnih priprema Ivica je otišao na Hintertux gdje će boraviti sve do prve ovogodišnje utrke koja se održava 23. listopada u Soldenu.
Za to se vrijeme Ana Jelušić, pod budnim okom trenera Zorana Sobola, priprema na austrijskom Mölltal ledenjaku.

alt

Sjajni prošlogodišnji rezultati, u prvom redu muškog djela reprezentacije, držat će nas prikovanima uz male ekrane i ove sezone,a činjenica da je Ivica pripreme odradio bez većih ozljeda zasigurno nas uvodi u još jednu zanimljivu skijašku sezonu u kojoj će se Ivica tradicionalno boriti na svim frontama. Ostaje nam samo da se nadamo kako će ga zdravlje poslužiti do kraja te da će ove sezone uspjeti doći do glavnog cilja - velikog kristalnog globusa.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji