Red Purple Black

Žene otvorile sezonu, muškarci čekaju utrku u Leviju

IspisE-mail

altMUŠKI VELESLALOM OTKAZAN ZBOG VREMENA
Dok su žene u subotu u Soldenu upisale svoje prve ovosezonske bodove u utrci za Svjetski kup, njihove muške kolege za to će morati pričekati slalomsku utrku polovicom studenog u finskom Leviju, jer se zbog magle i loše vidljivosti otkazala druga nedjeljna veleslalomska utrka, a rezultati prve će se poništiti.

Nakon te prve utrke Ivica Kostelić zauzimao je deseto mjesto s vremenom 1:11.79. Najbrži je bio Francuz Richard Cyprien koji je od Ivice bio brži za 1.23 sekunde. Tek dvije stotinke sporiji od Francuza bio je Amerikanac Ted Ligety, dok su treće mjesto držali Austrijanac Phillip Schoerghoffer i Talijan Davide Simoncelli sa tri stotinke zaostatka.
Natko Zrčić Dim kasnio je za prvoplasiranim 4.69 sekundi te zauzimao 60. mjesto.

Start druge utrke prvotno je bio planiran za 13 sati, ali se je nekoliko puta odgađao, a sve lošije vremenske prilike uvjetovale su odluku žirija o otkazivanju utrke.
„Popravni ispit“ skijaši će imati u slalomskoj utrci u Leviju, 14. studenog.


Skijašice, koje su se na startu veleslaloma pojavile u subotu, bile su bolje sreće, a najviše razloga za slavlje imala je Njemica Viktoria Rebensburg koja je pobijedila ispred još jedne Njemice Kathrin Hölzl s 42 stotinke bržim vremenom. Trećeplasirana u Soldenu bila je Talijanka Manuela Moelgg sa zaostatkom od prvoplasirane za 86 stotinki.
Među skijašicama u Soldenu nije bilo hrvatskih predstavnica.

Slijedeća utrka ženskog dijela Svjetskog kupa također će biti u Leviju i to 13. studenog kada će i djevojke voziti slalom.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji