Red Purple Black

Ivica treći, Ana razočarala

IspisE-mail

altSVJETSKI KUP U LEVIJU
Slalomom u finskom Leviju natjecanje u Svjetskom kupu započeli su i alpski skijaši. Za razliku od Soldena, kada vremenski uvjeti nisu dozvolili da se odveze prvi veleslalom sezone, najbolji svjetski slalomaši u Leviju su imali idealne uvjete.

Pobjedom je sezonu otvorio povratnik na stazu Jean-Baptiste Grange. Posljednjih godina jedan od najboljih svjetskih slalomaša, veći dio prošle sezone propustio je zbog povrede, ali sudeći prema onome što je Francuz pokazao u Leviju, problemi sa koljenom su zaboravljeno vrijeme. Fantastičnom prvom i za nijansu lošijom drugom vožnjom, Grange je ubjedljivo pobjedio, ističući već na startu sezone kandidaturu za Kristalni globus u slalomu.

alt

Odličnom drugom vožnjom u kojoj je nadoknadio sve propušteno u prvoj, drugo mjesto ukupno osvojio je Šveđanin Andre Myhrer koji je za prvoplasiranim Francuzom kasnio 33 stotinke. Nakon što je u prvoj utrci bio šesti, još jednom dobrom vožnjom na treću stepenicu pobjedničkog postolja popeo se naš Ivica Kostelić sa ukupnim zaostatkom od 97 stotinki.

Druga dvojica hrvatskih predstavnika, Natko Zrnčić-Dim sa startnim je brojem 66 ostao samo četiri stotinke udaljen od kvalifikacije za drugu slalomsku vožnju, dok Dalibor Šamšal sa startnim brojem 64 ,nije uspio završiti prvu slalomsku vožnju.

Iako se od njih mnogo očekivalo, slalom u Leviju donio je pravi potop Austrijanaca, jer su Benjamin Raich, Marcel Hirscher i Reinfried Herbst , trku završili u prvoj vožnji.

alt

Slijedeće utrke Svjetskog kupa alpskih skijaša na programu su 27. i 28. studenog u kanadskom Lake Louiseu i to spust i super G.
 
Dan prije skijaša, svoj prvi slalom u sezoni odvezle su i skijašice. Do svoje 25 pobjede u Svjetskom kupu došla je Marlies Schild  i to ispred Marije Riesch koja je zaostala samo 3 stotinke, dok je s četvrtim vremenom prve i trećim vremenom druge vožnje, treća bila Tanja Poutiainen.
Schild je nakon prve vožnje bila peta sa 81 stotinkom sporijim vremenom od vodeće Marije Riesch. Schild je drugu vožnju bila najbolja, i to za 84 stotinke brža Riesch.

Hrvatska predstavnica Ana Jelušić svoj je prvi slalomski nastup Svjetskog kupa u sezoni 2010/11. u finskom Leviju završila bez plasmana u drugu vožnju, imala je 40 vrijeme prve vožnje.

Slijedeća stanica Svjetskog kupa za žene je u Aspenu, za dva tjedna, gdje se voze utrke veleslaloma i slaloma.

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji