Red Purple Black

Ivica ide naprijed

IspisE-mail

altSVJETSKI KUP U SJEVERNOJ AMERICI
Vikend koji je za nama donio je niz zanimljivosti u Svjetskom skijaškom kupu, kako u kanadskom Lake Louiseu gdje su muškarci vozili spust i Super G, tako i u američkom Aspenu gdje su se djevojke borile za što bolji plasman u slalomu i veleslamu. Hrvatska muška i ženska reprezentacija i nakon ovog vikenda bogatije su tek za bodove koje je osvojio Ivica Kostelić.

Rođendanska proslava Gruenenfeldera

Prvi spust sezone obilježio je Michael Walchhofer, trostruki osvajač malog Kristalnog globusa, koji je pobjedom u vremenu 1:47.78 prekinuo austrijski, dvadeset mjeseci dug post u toj disciplini. Walchhoferu je to šesnaesta pobjeda u Svjetskom kupu od kojih je dvanaest u spustu. Drugo su mjesto s istim zaostatkom od 55 stotinki osvojili Austrijanac Mario Scheiber i Norvežanin Aksel Lund Svindal.
Ivica Kostelić je još jednom bio uspješan i vremenom od 1:49.31 minuta dogurao do jedanaestog mjesta i novih bodova. Natko Zrnčić-Dim je u cilju je završio na 41. mjestu, dok je Tin Široki bio 62.

alt
Walchhofer

Najljepši rođendanski poklon dobio je Švicarac Tobias Gruenenfelder koji se u nedjelju, prošavši stazu u vremenu 1:32.31, popeo na najviše pobjedničko postolje Super-G utrke Svjetskog kupa. Slavlje je začinio njegov kolega iz reprezentacije Carlo Janka sa samo sedam stotinki zaostatka, a treće mjesto je pripalo Austrijancu Romedu Baumannu.
Ivica Kostelić je osvajanjem 22 mjesta i u trećoj disciplini ove sezone uspio osvojiti bodove te tako potvrdio kandidaturu za najviši plasman u ovogodišnjem Svjetskom kupu. Natko Zrnčić Dim na kraju utrke se skrasio na 43. mjestu, a Tin Široki bio je ponovo 62.

S ovom pobjedom Gruenenfelder je na prvom mjestu tablice Svjetskog kupa u Super G-u, kao i Walchhofer u spustu. U ukupnom plasmanu Svjetskog kupa vodi Mario Scheiber s 130 bodova, dok je Ivica Kostelić na sedmom mjestu s 93 boda.

Pobjednice stisnute u tri sekunde

Vrijeme od 2:06.81, odnosno samo stotinka sekunde ispred pobjednice veleslaloma iz Soldena, Njemice Viktorije Rebensburg, bila je dovoljna francuskoj skijašici Tessi Worley da osmo mjesto iz prve vožnje zamjeni najvišim pobjedničkim postoljem. Da bi dramatičnost veleslalomske utrke u Aspenu bila još veća pobrinula se i druga Njemica Kathrin Hölzl, koja je opet za samo stotinku sekunde zaostala za drugoplasiranom Rebensburg i uspjela preskočiti dvanaest mjesta nakon petnaestog vremena iz prve vožnje. Aktualna osvajačica Svetskog kupa Lindzi Von nije uspela završiti prvu vožnju. Hrvatska reprezentativka Ana Jelušić nije nastupila na subotnjem veleslalomu .

alt
Worley

Šveđanka Maria Pietilae Holmner se pobrinula za još jednu premijernu pobjedu u karijeri ove nedjelje. Ona je superiorno odvezla obje utrke slaloma i popela se na pobjedničko postolje. Za sobom je ostavila Njemicu Mariju Riesch, te na trećem mjestu Finkinju Tanju Poutiainen.
Prvu vožnju nisu uspjele preskočiti neke od favorita kao što su Marlies Schild, Manuele Moelgg, Christine Geiger te Julia Mancuso. Ana Jelušić, padom na samom početku utrke, nije uspjela popraviti loš dojam nakon slabog nastupa u Leviju.

U ukupnom plasmanu u veleslalomu vodi Rebensburg sa 180 bodova, u slalomu Maria Risch sa 160 bodova, a ona je i prva u ukupnom plasmanu s do sada osvojena 234 boda.

Slijedeći vikend žene u Lake Louiseu voze utrke spusta i Super G-a, dok će se muškarci u Beaver Creeku boriti za pobjednička postolja u spustu, Super G-u i veleslalomu.

alt
Aspen

alt
Lake Louise

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji