Red Purple Black

Svjetski kup završio turneju po Sjevernoj Americi

IspisE-mail

sKOSTELIĆ I DALJE SKUPLJA BODOVE
Nakon otkazivanja drugog spusta sezone za muškarce u američkom Beaver Creeku zbog jakog vjetra, bila je upitna i subotnja trka super-G. Ipak, vrijeme se nasmiješilo Austrijancu Georgu Streitbergeru koji se sa vremenom 1:17:18 popeo na pobjedničko postolje te iza sebe ostavio Francuza Adriena Theauxa i Švicarca Didier Cuchea. Ivica Kostelić bio je jedanaesti s 0.79 sekunde zaostatka, Tin Široki bio je 46, dok Natko Zrnčić – Dim nije završio vožnju.

U nedjelju je odrađen i prvi veleslalom sezone. Domaći teren odlično je odradio Ted Ligety popevši se na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja sa vremenom 2:37:67. Samo 87 stotinki zaostatka bilo je dovoljno Norvežaninu Kjetilu Jansrudu za drugo mjesto, dok je treći bio Austrijanac Marcel Hirscher. Ivica je opet osvojio bodove i to za njega katastrofalnom prvom i odličnom drugom vožnjom. Osamnaesto mjesto u konačnici bilo je dovoljno da američka turneja za našeg reprezentativca bude uspješna jer su osvojeni bodovi u svim disciplinama. Natko, kao i u subotu, opet je ostao bez plasmana.

s3

Nakon pet utrka u ukupnom plasmanu Svjetskog kupa, vodi Mario Scheiber sa 175 bodova, dok je Ivica 6. sa 130 osvojenih bodova.

Nastavak Svjetskog kupa za muškarce nastavlja se slijedećeg vikenda u francuskom Val d'Isereu, natjecanjem u tehničkim disciplinama.

„Okršaji“ prijateljica

 U petak su najbolje svjetske skijašice u kanadskom Lake Louiseu vozile prvu utrku spusta ovogodišnjeg Svjetskog kupa. Njemica Maria Riesch, petnaesti put u karijeri, u Svjetskom kupu popela se na pobjedničko postolje. Iza sebe je ostavila suverenu vladaricu ove discipline Lindsey Vonn, koja već godinama pokazuje snagu na ovom skijalištu, koje je po njoj dobilo i umjetničko ime „Lake   Lindsey”.  Treća je bila austrijanka Elisabeth Goergl sa 21 stotinkom zaostatka.

Riesch je isto ponovila i 24 sata kasnije i tako ostala jedina skijašica koja je u toj disciplini uspjela pobjediti Amerikanku Vonn u poslednje dvije sezone. Nemačka skijašica je do pobjede u subotu došla u vremenu od 1:29.60 minuta, s prednošću od 10 stotinki u odnosu na Vonn, dok je treće mesto zauzela Švicarka Dominique Gisin.

s2

Nedjelja je donijela slatku osvetu Lindsey Vonn koja je napokon uspjela zaustaviti Riesch. Prvu pobjedu ove sezone Vonn je osvojila u superveleslalomu sa vremenom 1:20:72 te za sobom ostavila Njemicu sa 83 stotinke zaostatka. Treća je bila Amerikanka Julia Mancuso. Današnju trku Super-G obilježio je težak pad Slovenke Maruše Ferk koja je helikopterom prevezena do bolnice.

S dvije pobjede i jednim drugim mjestom iz Lake Louisea, Maria Riesch zasjela je na prvo mjesto ukupnog poretka Svjetskog kupa s 514 bodova.  

Cirkus Svjetskog kupa za žene se također seli na europski kontinent u švicarski St. Moritz. 

s1 

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji