Red Purple Black

VJEČNI DRUGI Kostelići i dalje bez krune na Sljemenu; Ivica: Valjda mi je suđeno

IspisE-mail

SJAJNE DVIJE VOžNJE DOVOLJNE ZA NOVE VRIJEDNE BODOVE NO ...
  Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić ponovno je na postolju Snow Queen Trophy voženog na Sljemenu. Osvojio je drugo mjesto sa samo deset stotinki zaostatka za pobjednikom Andreom Myhrerom  koji je odvozio odličnu drugu utrku. Kostelić je tako po treći put osvojio drugo mjesto na "svojoj" stazi (prije toga 2008 i 2009. - na prva dva izdanja muškog slaloma).

 Priča dana je ipak treće mjesto Šveđanina Mathiasa Hargina  koji je prvu vožnju završio na 30. mjestu, i u drugu utrku krenu kao prvi. Stazu na Crvenomm spusti prošao je fantastično i na kraju je osvojio treće mjesto. Zapravo ga je tek Myhrer kao 25 vozač uspio pomaknuti sa vodeće pozicije, a zatim ga je prešao i Kostelić. 

Vodeći nakon prve vožnje Talijan Guiliano Razolli nije izdržao pritisak i nakon vodstva na prva dva prolaza na samoj slalomskoj livadi je izgubio svu prednost, napravio je jednu pogrešku i gotovo se zaustavio pa je na kraju zautzeo odlično četvrto mjesto sa 40 stotinki zaostatka za pobjednikom myhrerom. 

- Bila je ovo odlična utrka, iskoristio sam svoju priliku i u drugoj vožnji odradio posao što sam najbolje mogao. Jako sam sretan zbog ove pobjede – izjavio je pobjednik Myhrer. 

    

- Mislim da je bilo odlično, ovo je bilo izvrsno skijanje. Odlične dvije vožnje i zaostatak nije veliki. Valjda mi je ovo mjesto bilo suđeno. Myhrer za mene nije iznenađenje, rekao sam mu u cilju kod čestitanja "znao sam". Šteta što u zadnjih pet vrata nisam išao jako do kraja. Ali zadovoljan sam osjećajem s kojim idem dalje – ispričao je nakon utrke zadovoljni Ivica Kostelić. 

Preostali tercet hrvatskih reprezentativaca nije se baš proslavio pred svojom publikom. Natko Zrnčić Dim je bio na kraju 46., Dalibor Šamšal svoju je utrku završio na 47. mjestu sa 2.96 sekundi za vodećim u prvoj utrci Razzolijem. Najgore je prošao Tin Široki koji se nakon pogreške vratio unatrag i prošao ispravno vrata, ali je u cilj ušao sa 27 sekundi zaostatka za najboljima. 


 


 

Krcato Sljeme

 
 Prema službenim informacijama organizatora mušku utrku na Sljemenu pratilo je rekordnih 22.000 gledatelja što je brojka  koja je teško dostižna i na puno većim i poznatijim utrkama Svjetskog kupa.

  Navijači  su u velikom broju pristigli na Sljeme, a prevozilo ih je 60  autobusa ZET-a.. Prijevoz je bio besplatan za sve koji su imali  ulaznice. U cijenu ulaznica bili su uključeni uključeni ne samo  besplatan prijevoz i zabava,  nego hrana i piće, te je po tome   sljemenske utrke jedinstvene u svijetu.

 


 

  Uživo  prijenos u 16 zemalja

Muški slalom za Vip Snow Queen Trophy 2011. sa Sljemena izravno prenosi 20 televizijskih postaja iz 16 zemalja uživo. Među njima je i Eurosport, koji  signalom pokriva Europu i Aziju, te američki Universal Sports koji snimku prenosi u Sjevernu Ameriku.

 


 

     POREDAK SLALOMAŠA

  1. Myhrer 188
 2. Kostelić 153
3. Grange 122
 4. Hirscher 118
 5. Raich 108
 6. Deville 95
 7. Moelgg 94
8. Zurbriggen 91
9. Missilier 84

      Hargin 84

 


 

  UKUPNI POREDAK

  1. Walchofer 409
 2. Zurbriggen 396
3. Ligety 376
4. Kostelić 359
 5. Svindal 335
 6. Cuche 319
 7. Baumann 315
 8. Raich 294
9. Janka 255
10. Hirscher 244

KOMENTARI

Zadnji OGLASI

Prijatelji