Red Purple Black

Registracija

Busovačka planina pružila zadovoljstvo svim generacijama na Zimskom festivalu

Autor D.P. Utorak, 23 Veljača 2021 14:19

Proteklog vikenda Ekološka udruga “Busovačka planina” i Ski Mići  bili su domaćini Zimskog festivala na Busovačkoj planini, na koji je pristiglo nekoliko stotina gostiju svih generacija.

Više...

   

Pred vikend: Skijališta u okružju uglavnom rade

Autor D.P. Petak, 19 Veljača 2021 14:15

Prema informacijama iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u vikendu pred nama većina područja u BIH u subotu, 20. veljače, imat će promjenjivo vrijeme, dok se za nedjelju, 21. Veljače, očekuju značajnija sunčana razdoblja.

Više...

   

Iako su se skijališta pripremila, u Italiji i dalje zabranjeno rekreativno skijanje

Autor D.P. Ponedjeljak, 15 Veljača 2021 11:49

Datum 15. veljače mnogi su skijaši s nestrpljenjem očekivali jer su ovog dana trebala biti otvorena pojedina talijanskih skijališta, no od otvaranja za sada nema ništa, informacija je koja je stigla do medija.

Više...

   

Američka ski pita: Ni u SAD-u skijanje nije bez problema

Autor J. P. Četvrtak, 11 Veljača 2021 13:48

Skijaši se i u ostatku svijeta pokušavaju dokopati snježnih padina. I dok u Europi nema ozbiljnijeg skijanja, u SAD-u  su otvorili skijališta uz epidemiološke mjere. Prema fotografijama koje stižu preko Atlatnika, gužve su nevjerojatne.

Više...

   

Južina i kiša zatvorili većinu skijališta u okružju

Autor D.P. Utorak, 09 Veljača 2021 13:26

Iako su staze na bosansko-hercegovačkim planinama bile poprilično dobro uređene,  s većim količinama snijega, nisu uspjele izdržati iznimno visoke temperature zadnjih dana, južinu i kišu pa je dio skijališta zatvorio svoja vrata.

Više...

   

Odluke i mjere ne prate stanje?

Autor D.P. Ponedjeljak, 08 Veljača 2021 12:38

Među onima koji ovih dana žele na skijanje, mali je, ali je ipak i dio onih, koji su se cijepili protiv virusa Covid-19, no unatoč tome, ako se policijski službenici „slijepo“ pridržavaju odluke Stožera o prelascima granica, to im nije garancija za bezbrižan povratak sa skijanja u državu.  

Više...

   

Slijedi skijanje s „mekim“ vremenom, ali skijaši su spremni

Autor D.P. Petak, 05 Veljača 2021 18:48

Dalmatinci su i ovog vikenda najavili posjet BIH skijalištima u većem broju. Dio njih obavit će testiranja na virus Covid ili na skijalištu ili po povratku kućama, dio će po povratku provesti deset dana u samoizolaciji, dio će granicu prelaziti s potvrdom o preboljenom koronavirusu, dok će, ipak manji dio , iz države u državu proći uz potvrdu o obavljenom prihvatljivom cijepljenju. Ali „poziv“ s bijelih padina jači je od svega.

Više...

   

Testiranje na Covid ovog vikenda moguće i na kupreškoj Čajuši

Autor D.P. Četvrtak, 04 Veljača 2021 18:19

Sa skijališta Adria Ski hotela na Kupresu stigle su vijesti kako će se zainteresirani skijaši ovog vikenda i na tom skijalištu moći testirati na virus Covid-19, a cijena testiranja iznosi 60 eura.

Više...

   

Najave: U Primorsko-goranskoj županiji gradit će se mala sanjkališta i skijališta

Autor D.P. Utorak, 02 Veljača 2021 13:00

Župan Primorsko-goranska županije Zlatko Komadina ovih je dana za hrvatske medije izjavio kako će se  u Gorskom kotaru  pokrenuti izgradnja malih sanjkališta i skijališta u rekreativne svrhe i to u svim jedinicama lokalne samouprave.

Više...

   

Malo bijega od snijega: Na dva kotača Parenzanom

Autor J. Pušić Ponedjeljak, 01 Veljača 2021 20:30

Ovih dana su po planinama i brdima na kontinentu, ali i gradovima i cestama  dominantni snijeg i blato, što nije baš ugodno okruženje velikoj većini biciklista. Alternativa za izbjegavanje hladnoće i nemoguće vožnje po snijegu, a kad i uspiješ čišćenje traje koliko i vožnja, su trenažer ili odlazak negdje bliže moru.

Više...

   

Prošetali smo ostacima ostataka Bjelolasice: Sve što je vrijedilo je prodano, a ništa nije obnovljen

Autor Marinko Krmpotić (Novilist.hr) Ponedjeljak, 25 Siječanj 2021 14:07

ATRAKTIVNU DESTINACIJU UNIŠTAVA NEBRIGA
Hotel Jastreb zjapi prazan, iako ga ne treba posebno uređivati da bi radio. Zgarište restorana Sabljaci i dalje je, kao i područje nekadašnjeg restorana Bjelolasica – zgarište! Novi vlasnici ne znaju ni što će, ni kako će...

Više...

   

Do ljeta se očekuje gradnja nove žičare u Hrvatskoj

Autor Poslovni.hr Nedjelja, 24 Siječanj 2021 12:51

Poklopilo se više faktora, osim što su inozemna skijališta nedostupna, snijeg je pao u vrijeme školskih praznika, što je faktor koji najviše pokreće domaće skijaše i kad nema pandemije.

Više...

   

Stranica 1 od 128

Prijatelji