Red Purple Black

Skijanje na Kranjskoj gori

Index članka
Skijanje na Kranjskoj gori
Podaci o skijalištu
Staze i mapa
Sve stranice

U sjeverozapadnom dijelu Slovenije, na tromeđi s Austrijom i Italijom, na 800 metara nadmorske visine, smjestila se Kranjska gora, jedno od najpoznatijih slovenskih skijališta.

U ovom simpatičnom planinskom mjestu sve je okrenuto turizmu, a posebno zimskom i to zahvaljujući lokaciji podno vrhova Julijskih Alpi i Karavanki te prirodnim ljepotama koje ga okružuju.

alt

Skijalište u Kranjskoj gori nalazi se na obroncima Vitranca, a zajedno sa stazama u Podkorenu čini jedinstveno skijalište. Većina staza prilagođena je obiteljskom skijanju, sa odlično pripremljenim stazama za početnike i rekreativce.

Ipak ima Kranjska gora i jednu zahtjevnu stazu na kojoj se svake godine najbolji svjetski skijaši bore u utrci Svjetskog kupa za Pokal Vitranc.

Kranjska gora rado je posjećena i od ljubitelja nordijskog skijanja, a posebnu draž joj daje i blizina skakaonice na Planici.


 

 

Nadmorska visina skijališta: 785 m – 1623 m

alt

Umjetni snijeg: Da

Dodatne aktivnosti: staza za boardanje, skijaško trčanje (40km staza), turno i noćno skijanje, sanjkanje, klizanje, škole skijanja i boardanja, ski rental i servis

Slobodno vrijeme: bazeni, saune, jahanje, brdski biciklizam, paragliding, fitness

Ugostiteljska ponuda: restorani, kavane, barovi, taverne, noćni barovi, casina

Smještaj: hoteli, apartmani, pansioni, privatne kuće

Lokacija: SZ Slovenije, 6 km od granice s Austrijom, 6.5 km od granice s Italijom, 84 km od Ljubljane, 200 km od Rijeke, 220 km od Zagreba

Dolazak iz Splita:

Split – Rijeka (Zagreb) – LjubljanaKranjska gora

 


 

 

Staze:20 km / 10 km lakih, 8 km srednjih i 2 km teških staza

Žičare:5 sjedečnica, 15 vučnica

Mapa skijališta:

altKLIKNI I UVEĆAJ